Veel gestelde vragen


Wat is een escaperoom?
Een escaperoom is een real-life game die je met je vrienden, collega’s of familie kunt spelen. Samen worden jullie in de room geplaatst, waarna je 60 minuten de tijd krijgt om de experimenten op te lossen. Dit doe je door middel van speurwerk, teamwork, communiceren en fysieke inspanning.

Met hoeveel personen kan ik meedoen?
De room is te spelen met 3 tot 8 spelers. Bij meer spelers worden er meerdere teams gemaakt en verdeeld over de meerdere rooms.

Hoe kan ik boeken?
Dit kan online via de knop ‘Boeken‘.

Zit ik echt helemaal ‘opgesloten’ in de escaperoom?
Nee, wij hebben overal nooddeuren en u kunt dus te allen tijde uit de room als je dat wilt.

Moet ik heel slim zijn voor een escaperoom?
Nee, dit hoeft niet. Je speelt het spel altijd met een team, en samen kom je er wel uit. Communiceren, samenwerken en logisch denken is belangrijker dan intelligentie.

Moet ik heel sterk zijn voor een escaperoom?
Nee, dit hoeft niet. De fysieke inspanning is afhankelijk van welke escaperoom je kiest. Het Simiae instituut is bijvoorbeeld fysiek inspannender dan De Werkplaats. Beide rooms zijn zo ontworpen dat deze te spelen is voor iedereen.

Hoe lang duurt de escaperoom?
Voor een bezoek aan een van onze escaperooms rekenen wij 1,5 uur, waarbij je een uur daadwerkelijk de room speelt. De overige tijd is gerekend voor de ontvangst met een kopje koffie of thee, introductie/ instructie van het spel, dit zit allemaal bij de prijs in berekend.